Pölynhallinta ja erikoisolosuhteet

Vikingiltä myös pölynpoistoratkaisut rakennus- ja purkutyömaille, teollisuudelle ja työympäristöihin. Meiltä saatte osaavan ilmatilan olosuhdehallinnan myös erikoistilanteisiin kostutuksesta viilennykseen, desinfiointiin ja hajunpoistoon.

Teollisuuspölyn hallinta

Tehokas pölynhallinta teollisuudessa

Esimerkkejä toiminnasta, joissa pölynhallinnasta huolehtiminen on tärkeää, ovat esim. automaalaamot, painosalien paperivarastot ja erityisesti elektroniikan kokoonpanohallit ja konesalit. Työn laadun varmistamisessa on olennaista ilmatilan olosuhteitten pölyttömyys ja tasalaatuisuus.

Digitaalisen vallankumouksen myötä pienet pölyhiukkaset ovat nousseet suuriksi uhkatekijöiksi teollisuuden kilpailukyvylle, siksi pölynhallinta on Viking Kuivaustekniikan yksi painopistealue.

Pölynhallinta rakennustyömaalla

Rakennusalalla suunnitelmallisella pölyntorjunnalla voidaan vähentää merkittävästi työntekijöiden altistumista epäpuhtauksille, kohteen sisäisen ja myös ulkopuolisen pölyn osalta. Ulkopuolelta tulee pölyhaittaa esim. rakennusaikaisten päällystämättömien tieväylien hiekkapölystä ja vaikkapa IV-kanavista, jotka tulee ylipaineistaa, jotta ne tulevat toimimaan oikein eikä niihin jää rakennusaikaista pölyä. Hyvin toteutetulla pölynhallinnalla edistetään rakennuksen laatutasoa ja estetään rakennuksen käyttäjille muodostuvia epäpuhtauksista aiheutuvia terveyshaittoja. *

Korjausrakennettavan tilan eristäminen, alipaineistus sekä suljettavat tilat korjattavan ja muiden tilojen välillä ovat yleisesti käytettyjä pölynhallintamenetelmiä.
*(Lähde: Puhdas ja turvallinen saneeraus (PUTUSA) -tutkimushanke; Työterveyslaitos, VTT, Itä-Suomen Yliopisto).

Pölyn hallinta rakennustyömaalla
Pölynhallinta

Erikoisolosuhteitten hallinta

Olosuhdeoppaastamme näet, millaisia erityistilanteita tulee olosuhdehallinnan ammattilaisten ratkaistavaksi. Lämmityksen vaihtoehtona on viilennystarpeita, jopa pakastamistarpeita joidenkin työsuorituksien mahdollistamiseksi,(LVI-työt, kaivaukset) kostutustarpeita esim kasvihuoneissa, erilaisia hajunpoisto- ja desifiointitarpeita.

Viking Kuivaustekniikka haluaa erottua paremmalla palvelulla ja tinkimättömällä osaamisella kaikilla olosuhdehallinnan kentillä.

Ottakaa yhteys niin keskustellaan lisää siitä, miten me voimme osaamisellamme auttaa teitä pääsemään parhaiten omiin tavoitteisiinne!

Laita viikingit poistamaan olosuhdeongelmat liiketoimintaasi haittaamasta.
Soita: 0400 232 747

Usein kysyttyä

Yleisiä pölynhallintamenetelmiä ovat korjausrakennettavan tilan eristäminen, alipaineistus sekä korjattavan ja muiden tilojen välinen suljettava tila.

Pöly ehtii tuottaa merkittävää haittaa monessa työprosessissa, ennen kuin ihminen edes havaitsee tiloissa ylimääräistä pölyä.

Pölyaltistus voi aiheuttaa allergisia reaktioita ja tuoda lyhyt- sekä pitkäkestoista haittaa hengityselimille, silmille ja iholle. Siksi pölynhallinta on vakavastiotettava riski, jota voi onneksi torjua.

Rakennusaikana esimerkiksi tieväyliä ei ole vielä päällystetty ja ne nostavat pölykuormaa, joka on vaaraksi sekä ihmisille että rakentamisen laadulle.

Myös IV-kanaviin voi jäädä rakennuspölyä, ellei niitä ole muistettu rakentamisen aikana ylipaineistaa. Talon ollessa valmis IV-kanavista voikin sitten pahimmillaan tulla rakennuspölyt silmille.

Muita olosuhdehallinnan palveluitamme

keyboard_arrow_down
Kuivaus
Kuivaus ja kosteudenhallinta

Kosteudenmittaus ja vesivahinkojen kuivaus sekä rakennusaikainen kuivaus sään haitatessa kuivumisprosessia

Tilapäinen lämmitys

Tilapäiset lämmitysratkaisut tarvittavien olosuhteitten ylläpitoon

Lämmittimet
Lämmitin vuokraus

Lämmityslaitevaihtoehdot joka tarpeeseen: mm. kiertovesikäyttöiset lämmittimet ja öljykiertoiset lämmittimet